400 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
0.5 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
200 mililitrów
5 łyżek
Krok 1
Ryż ugotuj według zaleceń producenta.
Krok 2
Cebulę, paprykę i marchewkę pokrój w drobną kostkę, a papryczkę chili posiekaj.
Krok 3
W szerokim rondlu lub woku podsmaż cebulę i chili. Po chwili dodaj pozostałe warzywa.
Krok 4
Dodaj ryż i szybko mieszaj.
Krok 5
Fix Knorr wymieszaj z 200 ml wody i wlej na patelnię z ryżem.
Krok 6
Dodaj groszek i całość smaż jeszcze minutę, aż ryż wchłonie cały sos. Podawaj natychmiast po przygotowaniu jako samodzielne danie. Aby wzbogacić smak potrawy, możesz dodać sos sojowy i np. kiełki oraz świeżą kolendrę.